Project management

Opdracht: Technisch projectleider van alle bouwtrajecten

Opdrachtgever: De Belastingdienst

Duur: > 1 jaar vanaf 1-4-2015

Methodes: Agile/scrum, TFS, VB6, .Net, SQL server

Omdat het eerdere bouwtraject zo succesvol was heb ik het Agile/scrum bouwen geintroduceerd binnen LIV. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor alle bouwtrajecten. Over het algemeen waren er 2 grote projecten en 10 kleine projecten welke ik begeleide. De teams bestonden uit 1 of 2 developers, 1 ontwerper, 1 functioneel tester, 1 proces deskundige van de business en de productowner. 

Door onze succesen is LIV uitgegroeit tot een volwaardige afdeling die het beheer uitvoert over 400+ tijdelijke voorzieningen, beheer over het eigen incident proces en een projectorganisatie met zzp-ers.

Reverse engineering EOL programma

Opdracht: Vervang de huidige applicatie die end of live is met een robuuste tijdelijke voorziening en optimaliseer het huidige proces.

Opdrachtgever: De Belastingdienst

Duur: 6 maand (start 1-8-2014)

Technieken: Agile / scrum , VB6, MS Access, SQL Server

Deze opdracht is agile scrum uitgevoerd. Het projectteam bestond uit een projectleider, ontwerper, de klant en een developer. Na het vastzetten van de scope heb ik deze applicatie in 3 maanden gebouwd, getest en geimplementeerd. Er was geen proces beschrijving en ook geen beschrijving van de oude applicatie. Deze applicatie is succesvol in productie genomen en jaarlijks wordt in deze applicatie voor 8.500.000.000 euro bestemd.

Datamining - IP Traffic control

Om tijdens de fysieke ontvlechting op 11-12-2013 niet voor verassingen te komen staan , zijn we in oktober al gestart met het softwarematig blokkeren van bepaalde diensten.  Om alle betrokken diensten coördinatoren te helpen met het controleren van de dienst op foutief verkeer zijn we het IP-verkeer gaan monitoren. De output van deze monitoring bestond enkel uit IP-adressen.  Ik heb ervoor zorg gedragen dat de monitoring output procesmatig verwerkt kon worden tot een leesbare rapportage. Door alleen het foutieve verkeer te rapporteren kon men gericht zoeken naar het probleem. Door deze rapportage kon het project aantonen volledig in control te zijn gedurende het software matig blokkeren van alle diensten.

Projectleiding Quest domeinmigratie servers

Projectleiding domeinmigraties van servers. In het kader van de infrastructuur ontvlechting dient een server in het juiste domein te staan zodra de beide omgevingen gesplitst zijn. Samen met specialisten van ATOS die de tool Quest gebruiken zijn er ongeveer 50 servers van domein verhuisd. Om dit goed te laten verlopen zijn verschillende disciplines aangehaakt. Denk hierbij aan infrastructuur beheer, Applicatie beheer, Functioneel beheer en Database beheer. Per server is een plan met de beheerders opgesteld om de server zonder verstoringen naar een ander domein te verhuizen. Na de verhuizing moet zowel de server, als de database en de applicatie weer functioneren als voorheen.

MyCard

5.png2.png5.png0.png6.png
98352506

Visitor Info

  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

© 2014 Computec. All Rights Reserved.